Policajná akcia, vlámanie do pohostinstva v Prešove

26.01.2006 Celý región

Včera dopoludnia policajti v rámci Prešovského kraja pátrali po osobách, na ktoré je vydaný príkaz na zatknutie alebo na dodanie do výkonu trestu odňatia slo...
Včera dopoludnia policajti v rámci Prešovského kraja pátrali po osobách, na ktoré je vydaný príkaz na zatknutie alebo na dodanie do výkonu trestu odňatia slobody, po nezvestných osobách a tých osobách ktoré sú podozrivé zo spáchania trestnej činnosti. Do akcie bolo zapojených 95 policajtov . Policajti prekontrolovali 240 motorových vozidiel a 394 osôb.

Vypátrali 9 osôb , medzi ktorými je 1 osoba podozrivá zo spáchania trestnej činnosti, 3 osoby na základe príkazu na zatknutie, 2 osoby na dodanie do výkonu trestu odňatia slobody, 2 osoby, ktorých pobyt nebol známy a pátralo sa po nich ako aj 1 osoba vyhlásená za nezvestnú. Policajti pri akcii zistili 19 priestupkov , ktoré v 17 prípadoch riešili v blokovom konaní a ostatné dohováraním. Neplatil na deti výživné – je obvinený Policajti skráteného vyšetrovania v Snine obvinili 42-ročného muža z Čabín, okr Medzilaborce za prečin zanedbania povinnej výživy. Muž od decembra roku 2003 až doposiaľ neplnil svoju vyživovaciu povinnosť na svoje 3 maloleté deti vo výške 5 500, - Sk aj napriek tomu, že mu to bolo rozsudkom Okresného súdu v Humennom uložené. Matke maloletých detí dlhuje na výživnom čiastku 81 150, - Sk. Obvinený za poškodzovanie veriteľaHumenský vyšetrovateľ obvinil 48-ročného muža z Humenného za trestný čin poškodzovania veriteľa. Obvinený sa skutku dopustil tým, že ako povinná osoba v dobe od novembra 2001 do augusta 2005 z objektu Poľnohospodárskeho družstva Čabiny , okr. Mezidlaborce aj napriek upozorneniu o začatí exekúcie a zákazu nakladania s majetkom družstva, odstránil strojno-technologické zariadenie na opracovanie deva v hodnote približne 2 miliónov korún. Tým zmaril uspokojenie pohľadávky jednej s.r.o. z Humenného ako veriteľa v celkovej výške 2 500 000, - Sk. Nevyplatenie mzdy a odstupného zamestnancom - obvinenieHumenský vyšetrovateľ obvinil z trestného činu nevyplatenia mzdy a odstupného 59-ročného podnikateľa z Medzilaboriec. Obvinený ako zodpovedný zástupca firmy zaoberajúcej sa pestovaním stromkov a výrobou drevárskych výrobkov nevyplatil svojim piatim zamestnancom mzdu za mesiace od marca až do októbra 2005. Nevyplatením peňazí im spôsobil celkovú škodu vo výške 373 532, - Sk. Prípad vyšetruje Úrad justičnej a kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Humennom. Vlámanie do pohostinstva v PrešovePolicajti skráteného vyšetrovania Prešov-juh od včera vyšetrujú krádež vlámaním do jedného z Prešovských pohostinstiev. Šetrením na mieste činu policajti zistili, že páchateľ najprv rozbil sklenenú výplň na dverách do baru a odstránil zámky . Z baru odcudzil rôzne cigarety, liehoviny , mobilný telefón a peniaze. Okrem toho poškodil aj dva výherné automaty, z ktorých taktiež ukradol mince. Pre majiteľa baru spôsobil krádežou škodu vo výške 55.000, - Sk a firme vlastniacej automaty škodu vo výške 50 960, - Sk.
 

Vyberte región

mark